Marianthe's Chocolaterie

Chocoladefeest


Chocoladefeest voor kinderfeestjes
Het chocoladefeest, voor kinderen vanaf zes jaar, wordt gegeven in het atelier van Marianthe's Chocolaterie. De chocoladefeestjes duren ongeveer twee uur. Alle kinderfeestjes zijn inclusief materiaal, gereedschappen, drinken en een presentje voor de jarige. Het chocoladefeest wordt gegeven op de woensdag- en zaterdag middag van 14:00-16:00 uur en op de vrijdag middag vanaf 15:00 uur (andere dag en/of tijdstip in overleg).

Chocolade schaaltje met bonbons of truffels
Bij feestjes horen ballonnen, daarom gaan we tijdens dit chocoladefeest een ballon door de chocolade halen. Het grappige is dat de chocolade hard wordt en op het eind van het feestje mogen alle gasten de ballon kapot prikken. Natuurlijk worden er ook nog overheerlijke bonbons of truffels gemaakt zodat deze in het schaaltje kunnen worden gedecoreerd. Maar niet voordat de rand van het schaaltje is gedecoreerd met suikerbloempjes.

Toverballen en bonbons of truffels
Tijdens dit chocoladefeest gaan we gekleurde toverballen maken. D.m.v. gekleurde cacaoboter gaan we de mallen inkleuren en daarna de chocolade er doorheen halen. Wanneer de chocolade hard wordt, gaan we bonbons of truffels maken. De bonbons worden gedecoreerd met transfer vellen, dat betekent dat je op je bonbonnetjes prachtige figuurtjes krijgt, zoals bloempjes met vlinders, sterren of gekleurde strepen.De truffels halen we door verschillende soorten chocolade bloesem/hagel/poeder.

Hartenbonbonniere met bonbons of truffels (t/m tien kinderen)
D.m.v. gekleurde cacaoboter gaan we de harten mallen inkleuren en daarna door de chocolade halen. Terwijl de chocolade harten hard worden, gaan we overheerlijk bonbons of truffels maken. De bonbons worden gedecoreerd met transfer vellen, dat betekent dat je op je bonbonnetjes prachtige figuurtjes krijgt, zoals bloempjes met vlinders, sterren of gekleurde strepen.De truffels halen we door verschillende soorten chocolade bloesem/hagel/poeder. Nadat de chocolade in de harten mal hard is, zetten we de twee helfden op elkaar. Daardoor zullen er twee kleine harten bonbonniere's ontstaan. Deze gaan we vullen met de truffels of de bonbons.

Griezel chocolade workshop
Tijdens deze workshop gaan we echte griezel ogen maken. Zoals ogen van draken, dinosaurissen en andere vreemde wezens. Nadat de ogen in de mallen zijn ingekleurd met gekleurde cacaoboter gaan we de chocolade er doorheen halen. Ondertussen gaan we de truffels doorhalen door echte drakenbloed en dinosaurisslijm. Zodra de drakenbloed en dinosaurisslijm truffels klaar zijn, gaan we de ogen uit de mallen halen en aan elkaar vast plakken. Zo jullie naar huis gaan met echte griezelogen en griezeltruffels.... Durf jij het aan om ze op te eten?

Clowntjes of beren lollies maken en bonbons of truffels
Houd jij ook zo van chocolade lollies? Dan is deze workshop het helemaal voor jou. Tijdens deze workshop krijgen jullie clowntjes of beren mallen die jullie mooi gaan inkleuren met gekleurde cacaoboter. Daarna gaan we de mooie ingekleurde mallen door de chocolade halen en laten we ze ondertussen hard worden. In die tijd gaan we bonbons of truffels maken. De bonbons worden gedecoreerd met transfer vellen. De truffels halen we door verschillende soorten chocolade bloesem/hagel/poeder.

Dolfijnenchocolaatjes en bonbons of truffels maken
Dolfijnen zijn prachtige zoogdieren om te zien en deze mogen dan ook beslist niet ontbreken. D.m.v. prachtige chocolade mallen van schattige dolfijnen gaan we dolfijnenchocolaatjes maken. Met cacaoboter gaan we de mallen inkleuren en vervolgens door de chocolade halen. Daarna laten we de chocolade hard worden en in die tijd gaan we bonbons of truffels maken. De bonbons worden gedecoreerd met transfer vellen. De truffels halen we door verschillende soorten chocolade bloesem/hagel/poeder.

Kosten
De kosten voor een chocoladefeest met truffels bedraagt 13,95 per kind en een chocoladefeest met bonbons bedraagt 15,95 per kind.
Menu

Gemaakt door: Jeanine Theebe