Marianthe's Chocolaterie

Chocolade-ijsfeest


Chocolade-ijsfeest voor kinderfeestjes
Het chocolade-ijsfeest, voor kinderen vanaf zes jaar, wordt gegeven in het atelier van Marianthe's Chocolaterie. De chocolade-ijsfeestjes duren ongeveer twee uur. Alle kinderfeestjes zijn inclusief materiaal, gereedschappen, drinken en een presentje voor de jarige. Het chocolade ijsfeest wordt gegeven op de woensdag- en zaterdag middag van 14:00-16:00 uur en op de vrijdag middag vanaf 15:00 uur (andere dag en/of tijdstip in overleg). Minimaal zeven kinderen, maximaal twaalf kinderen. Wanneer er meer kinderen zijn die een chocolade-ijsfeest willen volgen, kan dit in overleg.

IJs is heerlijk om te eten, maar het is nog leuker om zelf ijs te maken. Tijdens het chocolade-ijsfeest gaan we heerlijke chocolade ijs en bananen of aardbeien ijs maken (het ligt er aan welk fruit op dat moment beschikbaar is). De kinderen mogen zelf hun ijs maken door de vruchten in kleine stukjes te snijden en alle ingrediŽnten bij elkaar te voegen. Nadat het ijs in de ijsmachine staat te draaien, gaan we prachtige chocolade decoraties maken. De kinderen mogen zelf chocolade in verschillende vormpjes spuiten via een hele speciale techniek en ze gaan prachtig gekleurde chocolade vormpjes doorhalen met chocolade, zodat ze deze kunnen gebruiken om straks het ijs in hun ijs coupe te decoreren. Terwijl de chocolade hard wordt, gaan we de chocolade saus maken. Natuurlijk blijft er nog chocolade saus over die de kinderen mee krijgen in een weckpotje.

Ondertussen is het ijs in de diepvriezer gezet en hard geworden. Klaar om gegeten te worden! De kinderen krijgen allemaal een ijs coupe, gaan daar het ijs in scheppen en vervolgens decoreren met de chocolade saus en de chocolade decoraties. Daarna is het genieten van hun eigen gemaakte ijs creatie.

Na de workshop krijgen alle kinderen een weckpotje met chocolade saus en hun overgebleven chocolade decoraties mee naar huis. Natuurlijk ook een recept hoe ze thuis ijs kunnen maken, zodat ze er thuis nog lang van kunnen na genieten.

Kosten
De kosten voor het ijsfeest is Ä14,95 per kind.
Menu

Gemaakt door: Jeanine Theebe