Marianthe's Chocolaterie

Proeverij


Chocolade proeverij
Marianthe's Chocolaterie neemt u tijdens deze proeverij mee op een ware reis van de wereld van chocolade. Deze reis brengt u in verschillende werelddelen met de meest fantastische eilanden. Laat u meevoeren met deze reis van smaaksensaties en u zult een ware ontdekking beleven in de grote verscheidenheid van de wereld van chocolade.

Voor wie deze ontdekkingsreis van grenzeloos genieten betreedt, opent zich ook nog een andere wereld van de ongelofelijke variatie in soorten van chocolade.
Cacao is een geschenk uit de tropen. Cacao bevat een groot deel aroma stoffen. De chocolade kan naar tropische vruchten smaken. Het kan accenten hebben van noten en kruiden, maar ook de zoetheid van honing en caramel. Welke smaak cacao heeft, wordt bepaald door de soort, het klimaat en geologische omstandigheden. De unieke weer- en bodemomstandigheden van ieder werelddeel hebben blijkbaar een magisch effect op de cacao die er wordt verbouwd.

Bij het proeven van chocolade gaat er een wereld open aan uitlopende waarnemingen die al onze zintuigen aanspreken. De chocolade smelt zachtjes in de mond. Het is belangrijk dat u de verschillende aroma's op de tong proeft. Net zoals wijn is de zuurgraad of de zuren de "body" van de chocolade, de harmonie van de aroma's en de nasmaak. Pralines worden wel een beetje gekauwd, zodat de smaak van de vulling samen met de chocolade de aroma kan ontvouwen.

Na het proeven gaan we dieper in op de smaak die u heeft geproefd. Blijft er bijvoorbeeld een nasmaak in de mond achter wanneer het stukje chocolade is gesmolten? Leveren de verschillende componenten van de chocolade of praline een scheiding van smaak niveaus? Of komen ze bij een in en harmonieuze smaak belevenis?

Voorbeeld van een smaakprofiel:
Een donkere chocolade met een zeer sterke aromatische geur met impressies van engelwortel, zoethout en zwarte drop. Ook rijk aan specerijen. De eerste smaak indrukken zijn plantaardig en rijk aan specerijen met opnieuw zoethoutimpressies en engelwortel. Daarna primeert de zoete, milde fruitsmaak van banaan, gevolgd door een vleugje frisheid.
Het is belangrijk om in alle rust te genieten, te proeven en weg te dromen........

Veel plezier bij het ontdekken van de wondere wereld van chocolade!

Verloop van de proeverij:
Het thema van de proeverij is cacao; Quetzalcaotl's Gift. De Azteken geloofden dat de god Quetzalcoatl cacao heeft gecreŽerd als een goddelijke gift om vermoeidheid tegen te gaan en plezier te krijgen. Alle chocolade wordt geÔnspireerd op het mysterie rond de ontdekking van xacao in het Zuid-Amerikaanse regenwoud en de legende van de gift van Quetzalcoatl aan zijn mensen.

Ontvangst met koffie en thee.
Uitleg vanaf de cacaoboon tot chocolade.
Technologie van de smaak.
De reis van diverse chocolades. Fijnste belgische klassieke, origine en cacaoplantage chocolades.
Proeven van diverse pralines in combinatie met de verschillende geproefde chocolades.
En als afsluiting een smaakvolle wijn met bijpassende chocolade.

De chocolade proeverij kan binnen onze locatie en op eigen locatie gegeven worden. Een proeverij is een origineel idee voor bijv. een feest, jubileum, bedrijfsfeest of een feest met vrienden en buren. Uw gasten zullen met grote tevredenheid aan dit feest terug denken.

Voor meer informatie of een offerte op maat kunt u contact opnemen.
Menu

Gemaakt door: Jeanine Theebe