Marianthe's Chocolaterie

Thema's


Sinterklaas workshop
Zie de maan schijnt door de bomen..
Sinterklaas is een heerlijk kinderfeest, maar ook voor volwassenen blijft het een feest van gezelligheid, marsepein en chocolade. Tijdens deze workshop maakt u Sinterklaas-doorhaalbonbons, speculaastruffels, een roomchocolade letter die u gaat decoreren met sinterklaasjes en zwartepietjes.
De kosten voor de Sinterkaasworkshop bedragen 42,50 p.p.

Kerst workshop
De tijd van kerstballen, kerstbomen en knapperend hout in de openhaard of vuurkorf is aangekomen. Een mooie tijd om leuke dingen met elkaar te ondernemen. U wordt ontvangen met een kopje koffie of thee met heerlijke kerstbonbons en tussendoor gaat u genieten van warme gluhwein. Tijdens de worshop gaat u een chocoladeschaal vol chocolade maken met kerst vormbonbons, doorhaalbonbons en truffels. Dat wordt volop genieten met de kerstdagen. Aan het eind van de workshop hangt er voor iedere gast een presentje in de kerstboom.
De kosten voor de kerstworkshop bedragen 42,50 p.p.

Paas workshop
Tijdens deze paas workshop gaan we een prachtige paasei maken. U heeft de keuze uit diverse paaseieren en verschillende technieken. Zo kunt u een paasei maken met chocoladeparels erin verwerkt, een open gewerkt paasei gedecoreerd met eieren van kneedbare chocolade of een gekleurd paasei in diverse kleuren. U maakt drie halve eieren, dus daarvan blijft een helft van een paasei over. Deze gaan we gebruiken om de bonbons in te decoreren met de door u gemaakte doorhaalbonbons (gedecoreerd met o.a. een transfervel in paassfeer en suikerbloempjes) en paasei chocolaatjes.
De kosten voor deze workshop bedragen 42,50 p.p.

Valentijn workshop
Deze workshop staat in het teken van de liefde. We gaan een harten bonbonniere maken die we zo opspuiten dat we een soort opengewerkt schaaltje krijgen. Daarna worden de harten doorhaalbonbons, vormbonbons (deze zullen gedecoreerd worden met harten transfervellen) en als laatste een chocolade roos gemaakt die u aan iemand cadeau kunt geven die u lief is/heeft.
De kosten voor de valentijnworkshop bedragen 42,50 p.p.

Moederdag workshop
Tijdens deze workshop gaan we een hartenschaal maken die we later gaan decoreren met kneedbare chocolade. Vervolgens gaan we vormbonbons maken waar we het schaaltje mee opvullen en ontbreken er ook geen overheerlijke truffels.
De kosten voor de moederdag workshop bedragen 42,50 p.p.

Truffel workshop
Tijdens deze workshop leren jullie de chocolade voorkristaliseren en verschillende truffels bereiden en opspuiten. Nadat de truffels aan het verkostigen zijn, gaan jullie genieten van een kopje koffie/thee met een heerlijke truffel. Daarna worden alle truffels doorgehaald, zodat jullie naar huis gaan met verschillende soorten truffels. Naast deze workshop krijgen jullie de receptuur mee met materialen om thuis verder mee aan de slag te gaan.
De kosten voor de workshop en de basiscursus pakket bedragen 75,00 p.p.
Menu

Gemaakt door: Jeanine Theebe