Marianthe's Chocolaterie

Workshops


Na ontvangst start iedereen met het drinken van een kopje thee of koffie. Ondertussen vertel ik u over de geschiedenis en het verwerken van de cacaoboon tot chocolade en de vele wetenswaardigheden.

Chocolade workshop
Tijdens de workshop maakt u de verrukkelijkste doorhaal bonbons (een ganache van overheerlijke hazelnootpraline), truffels van de beste likeuren en de fijnste chocolade van Callebaut. De doorhaalbonbons worden o.a. extra feestelijk gemaakt door de gekleurde transfervellen wat een mooi effect op de bonbon geeft. Daarna maakt u een schaaltje van chocolade waar u een aantal bonbons en truffels in kunt decoreren.

Individuele workshop
Wanneer u zich voor de individuele workshop opgeeft gaat u i.p.v. doorhaalbonbons vormbonbons maken. De vormpraline wordt gekenmerkt door een buitenschaal uit chocolade die gemaakt wordt door voorgekristaliseerde chocolade in de vorm te gieten en te laten uitharden. Daarna vult u de vorm met een zachte vloeibare vulling als Caramel en/of Creme al La Carte voordat u de pralinevorm met chocolade gaat afsluiten.

Chocoladeworkshop met passie
Chocolade is al eeuwen lang omgeven door een sfeer van mystiek. Vroeger werd chocolade niet in de eerste plaats gedronken omdat het lekker was maar vooral omdat het goed is voor je gezondheid en seksleven. Vrouwen gebruikten chocoladedranken om mannen aan zich te binden. Vrouwenverslinder Casanova beschouwde chocolade als waar liefdeselixer.
Tijdens de workshop leert u de chocoladedrank maken, zodat u deze als waar liefdeselixer kunt gebruiken... Daarna wordt er door de vrijgezel prachtig gevormde holfiguren gemaakt die na afloop door een ieder wordt gedecoreerd.
Daarna worden er prachtige erotische bonbons gemaakt waarbij u uw fantasie zijn vrije gang kan laten gaan. Nadat de bonbons zijn gemoduleerd, worden de kleine kunstwerken door de chocolade gehaalt. Ondertussen worden er bijzondere verhalen over chocolade verteld waarbij ik u meeneem in de mystieke wereld van chocolade.

Kosten
De kosten voor de chocolade en individuele chocolade workshop bedragen 39.00 euro p.p.
Voor de chocolade met passie 42,50 p.p.
Dit is inclusief gebruik van alle materialen, zelfgemaakte chocolade artikelen en beschermende kleding: schort, muts en handschoenen.
U gaat daarna naar huis met een overheerlijke schaal met bonbons en truffels.
Menu

Gemaakt door: Jeanine Theebe